Güneşli, ılık bir akşamüstünden merhabalar...
Her ne kadar bir Karadeniz'li olmasam da uzun yıllar süren süren bir aile dostluğumuzun getirilerinden istifade etmiyor değilim.
Dünyalar tatlısı komşumuz ve aile dostumuz olan Rizeli Huriye Teyzecim'den aldım bu mis gibi mısır ekmeğinin tarifini.
Kayınvalidemin Trabzon ziyaretinden getirdiği mısır unumu değerlendirmenin en güzel yöntemi bu olabilirdi çünkü.
Mısır ekmeğini senelerdir severek yerim. Tabii yapmak hiç nasip olmamıştı ta ki bugüne kadar.
Her neyse.. Kısaca malzemeleri ve yapılışından bahsedeceğim.
Tarif 2 kişiliktir. Siz arzunuza göre çoğaltabilirsiniz miktarları...
İşte Hurişciğimden nefis mısır ekmeği tarifi:
Malzemeler:
♥ Mısır unu
♥ 2 yemek kaşığı yoğurt
♥ 1 çay kaşığı karbonat (yoksa kabartma tozu kullanılabilir)
♥ Yarım çay bardağı sıvı yağ
♥ Göz kararı tuz (Ben yaklaşık 3 çay kaşığı tuz kullandım.)
♥ Sıcak su
Göz kararı mısır ununu derin bir kaba koyuyoruz. Ortasını açıyoruz. Ortasına yoğurdu, karbonatı, sıvı yağı ve tuzu koyuyoruz. En son da az bir miktar sıcak su koyup karıştırıyoruz. Daha sonra tekrar tekrar su ekleyerek karışımın kek hamuru kıvamından biraz daha koyu bir kıvam almasını sağlıyoruz.
Pütür kalmayacak şekilde karıştırdıktan - yoğurduktan sonra yağladığımız borcama ya da tepsiye döküyoruz.
Bıçakla kesik izleri bırakıyoruz. Piştiğinde daha kolay kesilmesi için.
Kestikten sonra 200* derece ısıttığımız fırına veriyoruz hamurumuzu.
En az 30 - 40 dk pişiriyoruz. (Ben 40 dk'da pişirdim.)
İşte bu kadar :) Oldukça basit ve leziz.
Birkaç dakika bekledikten sonra mısır ekmeğimiz sunuma hazır :)
Karadenizliler iyi bilir. Mısır ekmeğinin ekürisi yoğurttur. Ve ikisinin ağızda bıraktığı o enfes aroma dillere destandır...
Sevgiyle Kalın ♥
Mis gibiiii bnde ypabilirm insllahh cnm cktii ������
YanıtlaSilYaparsın canım gayet basit.. ♥ Şimdiden afiyet olsun ♥
SilLezizzz
YanıtlaSilÇok teşekkürler... Sevgiler ♥
Sil